معرفی آزمون جامع دکتری
بدون تردید، آزمون و امتحان، نه تنها مرحلهای مهم و ضروری در فرایند آموزش، بلکه سنتی الهی در زندگی بشر است. آزمونها نوعی غربالگری در امر آموزش محسوب میشوند. یکی از مهمترین دغدغههای دانشجویان دورهی دکتری، «مسئلهی آزمون جامع» است. وزارت علوم هدف از این آزمون را این گونه ترسیم کرده است: «ارزیابی جامع به منظور احراز قابلیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجو. این آزمون باید به گونهاي باشد تا توانمندي، تحلیل و استنباط دانشجو از نظر اساتید راهنما و مشاور و 3 نفر از اعضاي هیئت علمی با پیشنهاد گروه و تأیید معاون آموزشی مؤسسه براي آغاز فعالیت پژوهشی سنجیده شود».
دانشجویان در مقطع دکتری می بایست جهت کسب مجوز شروع رساله خود که توسط هر دانشگاه برگزار می شود شرکت نمایند .دانشجویان دورهی دکتری پس از گذراندن واحدهای آموزشی، موظف به گذراندن این آزمون هستند. این آزمون شرط ورود به مرحلهی پژوهشی، یعنی نوشتن پایاننامه است. آزمون جامع دکتری معمولا دو بار در سال برای آن دسته از دانشجویانی که واحدهای آموزشی خود را به پایان رسانده اند و برای شرکت در آزمون جامع، اعلام آمادگی کرده اند، برگزار می شود. قانون وزارت علوم دربارهی آزمون جامع، قانون نهایی برای تمام دانشگاهها نیست. هریک از دانشگاهها آییننامهی داخلی مختص به خودرا در باب این آزمون دارند.
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل آماده اند تا به سوالات شما در مورد برگزاری آزمون جامع دکتری پاسخ دهند.
شرایط شرکت کنندگان در آزمون جامع
هر واحد دانشگاهی پیش از برگزاری آزمون جامع شرایط و ضوابط آن را به دانشجویان دکتری اعلام می کند که توصیه می شود افراد واجد شرایط اطلاعات مربوط به برگزاری آزمون جامع دکتری را از دانشگاه خود پیگیری نمایند. به طور کلی با توجه به اطلاعیه های منتشر شده توسط دانشگاه های مختلف می توان شرایط کلی زیررا جهت شرکت در آزمون جامع در نظر گرفت :
- داوطلبان می بایست حداقل واحدهای تعیین شده توسط دانشگاه را حداکثر در سه نیمسال تحصیلی بگذرانند، که معمولا این تعداد بین 12 تا 18 واحد درسی است .
- معدل دانشجو پس از گذراندن واحدهای آموزشی نباید از 16 کمتر باشد .
- نمرات کسب شده در هر درس نباید از 14 کمتر باشد .
- در بسیاری از دانشگاه ها دانشجو می بایست مدرک زبان خود را پیش از آزمون جامع به واحد آموزشی تحویل دهد . در برخی از دانشگاه ها نیز جهت اخذ مدرک زبان به دانشجویان فرصت محدودی داده می شود.
مراحل شرکت در آزمون جامع
برای شرکت در آزمون جامع دکتری باید مراحل زیر را طی کرد.
- گذراندن واحدهای درسی نظری ( معمولا 18 واحد ) و کسب معدل حداقل 16
- پر کردن فرم درخواست شرکت در آزمون جامع
- کسب مدرک زبان انگلیسی با شرکت در آزمون های معتبر مانند آزمون زبان دانشگاه تهران، تولیمو ، MSRT و …
- ارسال فرم های درخواست به همراه کارنامه و مدرک زبان به معاونت آموزشی دانشگاه و اخذ مجوز
- شرکت درامتحان کتبی از مجموعه دو یا سه درس که معمولا به طور همزمان در یک روز برگزار می شود .
- شرکت در امتحان شفاهی در صورت تصمیم دانشگاه بر برگزاری امتحان شفاهی توسط اساتید
پس ازپایان یافتن فرآیند برگزاری آزمون، دانشجویان باید در انتظار اعلام نتایج این آزمون باشند. در صورت قبولی در آزمون، مجوز رساله دکتری کسب خواهد شد. در صورت عدم قبولی دانشجو مجاز است تنها یک بار دیگر در ارزیابی جامع شرکت کند. و در صورت عدم قبولی مجدد تصمیم گیری در مورد شرکت دانشجو در آزمون جامع بر عهده گروه آموزشی دانشگاه مربوطه خواهد بود .
شیوه برگزاری آزمون جامع دکتری
آزمون جامع شامل دو بخش کتبی و شفاهی می باشد. امتحان کتبی شامل حداقل سه درس و حداکثر پنج درس به انتخاب و تصویب گروه تخصصی مربوطه در دانشگاه می باشد. ارزش امتحان جامع در دو بخش کتبی و شفاهی یکسان می باشد و نتیجه هر دو آزمون به صورت توام فقط با یک نمره ارزیابی و در کارنامه دانشجو ثبت می گردد.
مدرک زبان | حد نصاب مجاز برای شرکت در آزمون
برای موفقیت در آزمون جامع دکتری آزمون های زبان مختلفی وجود دارد. با شرکت در هر یک از آنها میتوانید مدرک زبان دریافت نمایید. حداقل نمره قابل قبول برای زبان آزمون جامع بستگی به رشته و دانشگاه دارد؛ اما به طور حدودی می توان گفت حداقل نمره قبولی زبان برای شرکت در آزمون از این قرار است :
- TOLIMO= ۵۲۰
- MSRT (MCHE)= ۵۰
- TOEFL= ۵۰۰
- IELTS= ۵.۵
- TOEFL(IBT)= ۶۱
برای دریافت مشاوره در زمینه آزمون جامع دکتری میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02126295595 تماس بگیرید.
منبع: آزمون جامع دکتری سراسری 99-1400
:: برچسبها:
آزمون جامع دکتری سراسری 99-1400 ,
:: بازدید از این مطلب : 670
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0