گام های اصلی در برنامه ریزی درسی برای کنکور 1400
به طور کلی برنامه ریزی درسی دارای چهار گام مهم و اساسی است که در نوشتن برنامه بهتر است به این مراحل توجه کرد. در ادامه جزئیات این چهار گام تشریح شده است.
- تعیین هدف: تعیین هدف ابتداییترین مرحله جهت نوشتن برنامه ریزی درسی است. داوطلب ابتدا باید بداند که هدف او از شرکت در کنکور سراسری رسیدن به کدام رشته و کدام دانشگاه است. با اطمینان داوطلب نسب به این اطلاعات، او میتواند برنامهای مطابق با خواسته خود طراحی و تنظیم کند.
- تعیین حجم مطالعه: پس از اینکه هدف تعیین شد، میزان تلاشی که برای رسیدن به این هدف نیاز است، مشخص خواهد شد. هر داوطلبی بهتر است مشخص کند به هر درس چه اندازه تسلط داشته باشد تا به هدفی که دارد برسد.
- تعیین زمانبندی: با مشخص شدن اهمیت هر درس و حجم مطالعه، نوبت به تعیین زمان لازم برای مطالعه هر درس میرسد. زمانبندی میبایست معقول و دارای انعطاف باشد.
- اجرای برنامه ریزی: تنظیم برنامه ریزی درسی و اجرای آن هر دو به یک اندازه مهم هستند. پس از اینکه یک برنامه درسی نوشته شد، نوبت به اجرای آن میرسد. برنامه درسی میبایست مطابق و هماهنگ با برنامه نوشته شده اجرا شود.
ویژگیهای یک برنامه ریزی درسی کنکور سراسری 1400
برنامه ریزی درسی که برای کنکور سراسری نوشته میشود، دارای ویژگیهای برجستهای است. این دسته از ویژگیها برای تمام برنامهریزیهای درسی اعم از کوتاه مدت یا بلند مدت ضروری است. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
- منعطف بودن برنامه: انعطاف پذیری موجب میشود تا داوطلب بتواند هرگونه اتفاقات و پیشامدهای غیرمنتظره را مدیریت کند. برنامه باید به شکلی نوشته شود که در آن ساعاتی برای جبران فرصت های از دست رفته در نظر گرفته شود.
- تنوع داشتن برنامه: تنوع موجب میشود تا داوطلب هر بار با انرژی بیشتری مشغول به مطالعه شود. یکنواختی در برنامه ریزی و اختصاص دادن ساعات زیاد تنها برای دروسی خاص، موجب خستگی داوطلب و در نتیجه بیهودگی مطالعه خواهد شد.
- مکتوب بودن برنامه: برنامه ریزی بهتر است به طور دقیق و مشخص بر روی برگهای نوشته شود. از طرفی یادداشت برداری از میزان مطالعه روزانه، میزان پیشرفت را برای داوطلب نمایان خواهد کرد.
- در نظر داشتن اهمیت دروس: همانطور که میدانیم برخی از دروس دارای ضریب بالاتری در آزمون سراسری هستند. بدین ترتیب نباید از اهمیت این دروس و اختصاص انرژی بیشتر برای آنها غافل شد.
- توجه به استراحت و تغذیه: یک برنامه ریزی درسی برای کنکور زمانی قابل اعتماد خواهد بود که در آن به میزان استراحت، خواب و تغذیه توجه کافی شود.
- سادگی برنامه: برنامه ریزی باید مطابق با تواناییهای داوطلب و قابل اجرا نوشته شود. تنظیم برنامههای پیچیده و سختگیرانه هیچ نتیجه مثبتی در پی نداشته و بیهوده خواهد بود.
- اختصاصی بودن برنامه: به طور کلی نمیتوان یک برنامه مشترک را برای تمام داوطلبان کنکور سراسری تنظیم کرد. موقعیت، شرایط و توانایی متفاوت هر فرد موجب میشود تا هر داوطلب نیاز به برنامهای منحصر به فرد داشته باشد.
بهترین نوع برنامه ریزی درسی برای کنکور 1400
برنامه ریزی درسی برای کنکور را میتوان به سه نوع برنامه ریزی حجمی، برنامه ریزی زمانی و برنامه ریزی حجمی-زمانی تقسیم کرد. در برنامه ریزی حجمی تنها بر حجم مطالعه از یک درس خاص توجه میشود و میزان ساعات مطالعه اهمیتی ندارد. برنامه ریزی زمانی نیز تنها بر زمان مطالعه توجه دارد، بدون اینکه حجم درس را درنظر بگیرد.
برنامه ریزی حجمی-زمانی بهترین نوع برنامه ریزی درسی برای کنکور است. در این نوع از برنامه ریزی، داوطلب تعیین میکند که دقیقاً چه حجم از درس را در چقدر زمان مطالعه کند. یک برنامه ریزی درسی زمانی قابل اعتماد خواهد بود که زمان و حجم مطالعه را مدیریت و کنترل کند.
برنامه ریزی برای مرور مباحث مطالعه شده
مرور درسها از ارزشمندترین فعالیتهایی است که میبایست زمانهایی برای آن در طول مطالعه درنظر گرفت. برنامه ریزی برای مرور مباحث مطالعه شده هراندازه که بیشتر مورد توجه قرار گیرد، کیفیت مطالعه بیشتر خواهد شد. مرور درسها باعث تکرار مطالب مهم و در نتیجه افزایش مهارت و تسلط داوطلب به این مطالب میشود.
مرور درسها میتواند به شکلهای مختلف از جمله هفتگی، ماهانه و یا مرور کلی درسها انجام شود. البته مرور درسها بهتر است به صورت دوره ای انجام شود تا تأثیر عمیق تری داشته باشد. برای مشاوره تحصیلی تلفنی با مشاوران مجموعه دانتل با شماره های زیر تماس بگیرید.
برنامه ریزی درسی کنکور سراسری 1400 | تکنیکها
با توجه به اینکه برنامه ریزی درسی برای کنکور برنامهای گسترده است، بهتر است از تکنیکهایی خاص در این برنامه استفاده کرد. به کارگیری این تکنیکها موجب بهرهوری بالا و سودمندی مطالعه خواهند شد. دو مورد از مهمترین تکنیکهای مورد نیاز یک برنامه ریزی درسی برای کنکور شامل موارد زیر هستند:
- خلاصه نویسی: به جرأت میتوان گفت مطالعهای که در آن خلاصه نویسی وجود نداشته باشد، مطالعهای بینتیجه خواهد بود. در خلاصه نویسی مهمترین و کلیدیترین عبارات یادداشت برداری میشوند و در انتهای مطالعه مرور میشوند. خلاصه نویسی مطالعه را منسجمتر و هدفمندتر میکند.
- تست زنی: همانطورکه میدانیم آزمون کنکور سراسری به شکل چهارگزینهای طراحی میشود. از همین رو برای استفاده بهینه از زمان آزمون میبایست قدرت تست زنی تقویت شود. چه بسا داوطلبانی هستند که با وجود تسلط کافی به منابع آزمون، به دلیل عدم توانایی در تست زنی به نتیجهای رضایت بخش نمیرسند. بدین ترتیب تست زنی تکنیکی است که در طول مطالعه بایستی برای آن برنامه ریزی کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه برنامه ریزی درسی کنکور سراسری 1400 میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی دانتل با شماره 02126295595 تماس بگیرید.
منبع: برنامه ریزی درسی کنکور سراسری 1400
:: برچسبها:
برنامه ریزی درسی کنکور سراسری 1400 ,
:: بازدید از این مطلب : 614
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1